Karlstad Swim Run

Karlstad

2XU Karlstad SwimRun är en unik tävling. Den tar tävlingsparet från den bedårande skärgården på Hammarö till målgången på torget i Karlstad Centrum!

Om 2XU Karlstad SwimRun

2XU Karlstad SwimRun är en unik tävling. Den tar tävlingsparet från den bedårande skärgården på Hammarö till målgången  på torget i Karlstad Centrum!

Starten för långdistansen går på Kilengården och startar med den längsta löpningen innan den första och längsta simsträckan väntar. Löpningen tar tävlingsparen via de lätt löpta vägarna på Hammarö in mot Karlstad centrum. Bansträckningen går genom Mariebergsskogen, som är fyllt med semestrande familjer och in mot Karlstads nyaste boendeområde, Inre Hamn. Här simmar man bland restauranger och exklusiva lägenheter, under en solig eftermiddag är det fullt med folk i området. Den näst sista löpningen tar de tävlande till Sandgrundsuddens sandstrand, där de simmar de sista 200 metrarna och går upp precis utanför en av Karlstads populäraste uteserveringar. Sen följer 400 meters löpning via Karlstads restaurang gata och in för målgång på torget.

Starten för sprinten är löpsträckan Lövnäs, sen samma bana som för långdistansen. Sprint banan består av 7 löpsträckor (12km) och 6 simsträckor (2,6km).

Startavgift och information

Avgiften per lag är 1900SEK/lag för långdistansen och 1200SEK/lag för sprint.2XU Karlstad SwimRun har tre klasser: Dam, Herr och Mix, gäller båda distanserna.Samtliga klasser tävlar på samma bana i både i långdistans och i sprint.Starttid för långdistans är 13.00, buss hämtar deltagarna vid Scandic City. Bussen avgår 12.00Starttid för sprint är 14.30, buss hämtar deltagare vid Scandic City. Bussen avgår 13.30.Du kan ta med väska som du märker upp och hämtar vid målgången på torget i Karlstad.

Max antal deltagande lag är 75 stycken.Maxtid för loppet är 7 timmar för den långa och 5 timmar för sprinten.

Vill du försäkra dig mot avanmälan och sjukdom så rekommenderar vi att du läser mer på Startklar.nu.  Vi betalar inte tillbaka några startavgifter.

I anmälningsavgiften ingår

2XU Sim mössa och kartaTransport med buss till Kilengården från Scandic City, till Lövnäs för sprint.Transport av personlig utrustning  från start till målSäkerhet och följebåtarTidtagningEnergi och vätska längs vägenFinisher tröja från 2XU (värde 499SEK)En grym After Race buffe på Scandic City ingår för långdistansen, sprint deltagare som vill komma och avnjuta After Race buffen betalar 200SEK/pp. Betalning sker separat.

Samarbetspartners
salming 2XU Vo2-testcenter sats Ica maxi logga scandic_logo avis enervit Cramo autowåx Nobe Olander Hemgarden_logoskiss Einfaches CMYK
Vänner till tävlingen
Magazinet Karlstad cykel & sportcenter
<!--[if lt IE 7 ]> <![endif]--> ­  

When & Where

Aug 2, 2014

Saturday

12:00 PM

Add to Calendar

Event Schedule

Karlstad

Courses & Maps

Share Your Results

We'll automatically post your results for you on race day. Just connect your Twitter account.

 

Connect with Twitter

Trust Guard Security Scanned